happygoluckiest

Världen är full av vackra och underbara människor- världen är full av goda krafter och du är en av dem!

2 kommentarer

Tillitsbrist och dålig självkänsla går hand i hand. Är du inte stark och säker i dig själv så kommer du aldrig att lita på andra heller. Om du har svårt att veta hur du ska börja bygga upp din självkänsla så gör det enklaste och mest effektiva som finns; hjälp någon annan!

Ditt förhållande till dig själv återspeglar sig på ditt förhållande till andra; litar du på dig själv så litar du på andra, är du vän med dig själv så har du lätt att få vänner och gillar du dig själv så gillar du din omvärld. Samma sak gäller din tolerans och din förmåga att förlåta; är du snäll mot dig själv och bejakar dina fel och tillkortakommanden så har du samma inställning till andra. Kort sagt, det som är bra för dig är bra för andra och vice versa. Att du har en stark självkänsla är alltså inte bara dig själv till godo utan hela din sociala krets.

Att göra saker för andra, allt ifrån att ge en tiggare en tjuga till att engagera sig i något frivilligprojekt är stärkande för självkänslan. När du själv tar tag i något så stärker det inte bara din tro på dig själv, det stärker din tro på din omvärld också.

De människor som klagar mest högljutt över att inte myndigheter, polis, skola, sjukvård eller grannarna i närområdet gör något är troligtvis i ganska stor avsaknad av självkänsla. Om du blir ditt eget goda exempel så kommer din tilltro till andra människor att stärkas på samma gång eftersom du alltid utgår från dig själv när du dömer andra.

Jag skulle aldrig kunna påstå det här om jag inte själv har belägg för att det är så det fungerar; genom att delta i något där du får bekräftelse från både dig själv och andra om att du är en duglig och kapabel människa så ökar din självkänsla och när du själv växer så händer något med din syn på omvärlden. Om du har tappat tron på mänskligheten, ser framtiden svart så kommer en liten låga av hopp och framtidstro att tändas när du själv ser vilka goda krafter som finns inom både dig själv och andra! Den framtidstron och det hoppet gör underverk för din vardagslycka där det ju handlar om balans och fokus på det positiva; alltid fokus på det positiva!

Jag är inte naiv, långt därifrån, jag jobbar en del ideellt på en kvinnojour och jag har i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat nära människor som behöver all hjälp de kan få på olika sätt, jag har dessutom ägnat större delen av mitt vuxna liv till att finnas för min son 24 timmar om dygnet. Jag kan alltså på goda grunder säga att jag vet att du växer som människa när du gör en insats för andra, att du dessutom ser att både du själv och andra människor verkar för de goda krafterna gör det enkelt att få hopp för mänskligheten. Det finns oändligt mycket ondska i världen, det handlar inte om att blinda för eller förneka det. Det handlar om att återfå tilltron på det goda, det handlar om balans och fokus på det positiva. Det handlar om din självkänsla och din dagliga lycka. Som du ser så är det alltså ingen egoistisk handling att tänka på sig själv i första hand. En lycklig och stark människa är bra för alla, visst är det fantastiskt! Så gå ut och gör något för andra nu så gör du även något för dig själv.

Författare: Happygoluckiest

Har hund, halvvuxna och bortskämda barn och en trädgårdstäppa i skriande behov av kärleksfull omvårdnad. Gillar champagne, engelska kriminalromaner, samlar på ugglor och och är lite besatt av allt italienskt, särskilt maten. Psykologi har alltid intresserat mig och efter flera års djup depression, en livskris och eget sorgearbete har jag skapat mina egna verktyg att klara motgångar, hitta vardagslyckan och styrkan i mig själv. Jag har även många års erfarenhet av att möta människor i kris och har sett att den metod jag använt kan hjälpa andra. Skriv gärna en kommentar om du har någon fråga eller speciellt ämne som jag ska ta upp i bloggen. Hey ho, lets go!

2 tankar om “Världen är full av vackra och underbara människor- världen är full av goda krafter och du är en av dem!

  1. Hej!
    Såg att du börjat följa min blogg så jag letade upp dig och har läst lite. Kommer absolut återkomma till din sida. Finns mycket bra i det du skriver. Så vi ses!
    Hälsningar Marielle!

    Gilla

  2. Svårare än så är det faktiskt inte!

    Gilla

Lämna en kommentar